Oltani vagy nem oltani?

2014.február 12-én a magyar Demokrata című lapban egy oltásokkal foglalkozó cikk jelent meg. Nagy harc árán sikerült elérni, hogy legalább ennyi megjelenhessen a Nebáncsvirág Egyesülettől. A cikk után a Demokrata újságirójának kérdéseire küldött válaszok olvashatók. Érdekes, a mai "demokráciánkat" jól mutatja, hogy mi jelenhet meg egy jobboldali konzerbatív lapban és mi nem. Előljáróban csak annyi, hogy ma Magyarországon egy nő bűntetlenül megölheti magzatát, de maga nem határozhat az oltások kérdésében...Jog? Erkölcs? Nem, ez a halál kultúrája.

 

A meggyőzhetetlen anyuka

Az oltást követő nemkívánatos események értékelése

A kötelező oltások védelmében a közelmúltban megjelent egy cikk a Figyelőben az Országos Gyermekegészségügyi Intézet (OGYEI) és a Házi Gyermekorvosok Országos Szövetsége aláírásával. A cikk egyik szerzője, dr. Mészner Zsófia klinikai védőoltási tanácsadó, így az egyik legmagasabb szintű döntéshozó az oltások javallatainak kétes eseteiben. A cikkhez kapcsolódik egy meglehetősen indulatos hozzászólás is, melynek háttere sok olvasó számára homályos lehet. Szükséges tehát, hogy utánajárjunk az oltást követő nemkívánatos események értékelésének.

A természet gyógyít...ha hagyjuk

 

     Mandulagyulladás

Medicus curat, natura sanati – hangzik a régi mondás,

vagyis az igazi orvos felismeri a természet gyógyító erőit,

azokkal együttműködik, hatásukat segíti... és nem megakasztja.

A mandulagyulladás kezelése a házi-gyermekorvosi gyakorlatban rutinfeladat. Manapság már olyan gyógyszerekkel rendelkezünk, amelyek birtokában már szinte az sem szükséges, hogy az orvos belenézzen kis betege torkába.

 

Képzelt riport egy nebáncsossal

Riporter (R): A magyar oltási szakemberek azt állítják, hogy a kötelező oltások vívmánya nemzeti kincs, olyan mint a termőföld, a tokaji bor, vagy a gyógyvizek és ezért védelmet, támogatást kellene, hogy élvezzen. Már megbocsásson, de hogyan jön ahhoz egy civil, egy laikus kezdeményezés, hogy az ebben a kérdésben évtizedes tapasztalatokkal rendelkező, a széleskörű szakma által elismert tudományos tekintélyekkel szembeni kampányt folytat? És ez az egyesületüknek még messze nem elég, hiszen olvasva a www.nebancs.hu-t azt tapasztalhatjuk, hogy kifejezetten le akarja az embereket beszélni az oltások beadatásáról.