Dokumentált gyógyulási történetek

Szédülő zenész

Egy fiatal zenész-énekes jött a rendelésre évek óta tartó gyakran visszatérő forgó jellegű szédülés miatt. Több alkalommal vizsgálták a Neurológia Osztályon és kapott infúziós kezeléseket átmeneti sikerrel. Általában egy ilyen rosszullét 1-2 hét munkakiesést okozott és évente egy-két alkalommal súlyosbodott, de valamilyen szinten állandóan érezte. Egy adag Indium metallicum C200 14 hónapig teljesen elmulasztotta a panaszát. Ekkor viszont újra jelentkezett. Ismét egy adag 1.5 nap alatt rendbe hozta.

Másfél éves kisfiú viselkedészavarai

Egy másfél éves kisfiút hozott az anyukája azzal, hogy állandóan a padlóba, vagy a falba veri a fejét a gyermek, ha valami nem tetszik neki, vagy valamit el akar érni. Annyira megy ezzel a tipegő baba, hogy tele van kék-zöld foltokkal és sokszor vérzik is a homloka. Egy adag Belladonna C30 tökéletesen elmulasztotta ebbéli horrorisztikus szokását.

Oltatlan kislányom szamárköhögésben

Oltatlan kislányom 1 éves volt, amikor egy banálisnak tűnő légúti fertőzést kapott. Bőséges nem maró orrváladéka és kezdetben minimális láza volt. Ilyen esetben nem mindig szoktam homeopátiás gyógyszert adni, mert hamarabb meggyógyul magától is, hiszen jó az immunrendszere a gyermekemnek. Azonban a betegség nem akart magától gyógyulni, sőt egyre mélyebbre ment, fokozódó köhögés alakult ki, mely éjszaka már aggodalomra is okot kezdett adni: nem áll-e le a gyermek légzése? Amikor ennek okán gondolkodtam esett le a tantusz, hogy a gyermek nincs szamárköhögés ellen oltva és mint tudjuk, a Bordatella pertussis nevű baktérium nagyon sok ember garatválladékából kitenyészthető, tehát feltehetőleg szamárköhögése (pertussis-sza) van a lányomnak. Ekkor kerestem ennek és az egyedi tüneteinek a figyelembevételével egy szert, Antimunium tartaricum C30, melyre másnapra kb. 30 %-kal csökkentek a panaszai. Ezután adtam a Bordatella pertussis baktériumól készített nozódát. Két napon belül tökéletesen meggyógyult az a betegség, mely a tankönyvek szerint akadémikus kezeléssel eltartott volna még legalább 2 hétig.

Hányásig fokozódó köhögés

Egy középkorú családanya jött a rendelésre napok óta tartó fullasztó, hányásig fokozódó köhögéssel. A páciens különböző kisebb problémáira már többször kerestem megfelelő szert, de nem jártunk eredménnyel. A betegnek régóta ellenérzése van az allopátiás gyógyszerekkel szemben mert sok évvel ezelőtt egy nehezen gyógyuló májgyulladást okozott egy gyógyszer. Az ezúttal választott heveny gyógyszer, csak kissé és időlegesen segített. Tüdőgondozóba került, ahol hörgőgörcsöt okozó hörghurutot véleményeztek. Inhalációs, antibiotikum és hörgőtágító gyógyszeres kezelést adtak. A mellkas röntgen vizsgálata azonban felvetette egy ismeretlen eredetű idült betegség, a szarkoidózis lehetőségét, mivel a tüdőkapuban lévő nyirokcsomók hatalmasra duzzadtak. Hasonló csomók alakultak ki észrevétlenül több testtájékon is a bőrben. Számos vizsgálat történt, mely megerősítette a szarkoidózist. A tüdőgondozó által javasolt szteroid és egyéb gyulladásgátló gyógyszereket egyelőre nem szedi. Újra leülünk célirányosan beszélgetni, azaz felveszem a homeopátiás anamnézist. A páciens elmond néhány eddig nem közölt fontos tényezőt, például azt hogy erős hónaljizzadása miatt régóta használ izzadtsággátló dezodort. Bennem lassan összeáll a probléma képe. Silicea C30-at írok fel hetente egyszeri adagolásban, valamint a dezodorról lebeszélem. Köhögése fokozatosan csökken. 6 hét múlva Silicea C200-ra térünk. A bőréről eltűnnek a csomók. Újabb 6 hét múlva a mellkas röntgen felvétele teljesen normalizálódott, a beteg panaszmentes, jó munkabírással dolgozik.

Nyugdíjas asszony kért segítséget ...

Nyugdíjas asszony kér segítséget tűrhetetlen bal karba sugárzó nyaki, vállövi fájdalma miatt. A fájdalma 4-5 hónapja kezdődött, de az elmúlt egy hónapban jelentősen romlott. Reumatológiai, nyaki röntgen vizsgálatokon járt, fizikoterápiás kezelés kapott, de állapota romlott. Neurológiai vizsgálaton nyaki porckorong sérvet diagnosztizáltak. Infúziós kezelésre egy hétre kórházba került. Hazaérkezése után két nappal panasza kiújult. A rendelésen öngyilkossági szándékot hangoztat a fájdalom tűrhetetlensége miatt. Másnap beveszi a klasszikus homeopátia szabályai szerint választott szert: Arsenicum album C30, naponta kétszer. Két nap múlva elmondja, hogy a fájdalma nem enyhült egy csöppet sem, azonban nincs öngyilkossági késztetése, a közérzete valamelyest javult. 1 hét múlva 50%-os javulásról számol be. Majd tovább javul. Közben másik szerre térünk. Az allopátiás gyógyszereit fokozatosan elhagyja. Két hónap múlva a panasza gyakorlatilag elmúlt.

Pánikszindrómás panaszok

Huszonéves fiatalember érkezik a rendelésre pánikszindrómás panaszokkal. Gyakori szívtáji fájdalom, szívdobogásérzés, halálfélelem. Számos vizsgálaton járt, ahol szervi eltérést nem találtak. Nyugtatót, depresszió-ellenes, és szívritmus szabályozó gyógyszert rendeltek allopátiás orvosai. A gyógyszerektől álmos, de félelemérzete, panaszai nem igazán javultak. Le szeretne szokni a gyógyszerekről. Munkája erős idegzetet, határozott fellépést igényel. Lachesis C30-at rendelek hetente egyszer. Egy hónap múlva határozott javulás, allopátiás gyógyszerei csökkenthetőek. 2 hónap múlva elhagyta a gyógyszereket. Hónapok óta panaszmentes.

Meddőségi panaszok

Harmincas évei közepén járó asszony keres meg meddőségi panasszal. Az első házasságából van egy gyermeke, de a második házasságában 3 éve szándékuk ellenére nem fogant. A férjét kivizsgálták, egészséges. A páciensnek van egy kellemetlen fehérfolyása is. Egyszerű fizikális önvizsgálatok során feltehetően nincs peteérése. Az alkati kezelésként Aurum muriaticum natronatum C30-as homeopátiás szert kap heti egyszeri adagolásban. 1 hónapon belül elmúlik a fehérfolyás. A második hónaptól megjelennek a peteérés jelei. A harmadik hónapban új életet fogant.